Aktuális

Idén is bizonyítottak az amatőr szendvicstervezők

Budapest, 2013. augusztus 22.: Másodszor is sokakat magával ragadott az alkotói szenvedély: több mint 19 ezren kapcsolódtak be a McDonald's "Az én hamburgerem" 2013-as online versenyébe. A játék weboldalán létrehozott több mint 23 ezer tervből a közönség szavazatai alapján 5 kedvenc juthatott a döntőbe, közülük zsűri választotta ki azt a két szendvicset, amelyeket hamarosan a McDonald's éttermek kínálatában is viszontláthatunk. Idén a McTipszmiksz és a Nyamiburger a befutó, és született egy különdíj is.

Az „Én hamburgerem” a McDonald’s online szendvicstervező alkalmazása, amely idén nyáron már másodszor kelt életre Magyarországon. A játék résztvevői ezúttal is előre összeválogatott szendvics-alapanyagokból alkothatták meg saját tervezésű, virtuális hamburgereiket. A website idén rövidebb ideig, három héten át fogadta a magyar szendvicsépítők ötleteit, ennek ellenére az aktivitások volumene abszolút értékben és időarányosan is meghaladta a tavalyit. A megtervezett hamburgerek száma 50 százalékkal, a szendvicsekre leadott szavazatoké pedig 30 százalékkal nőtt.

Idén is bizonyítottak az amatőr szendvicstervezők

Élénk tervezőkedv

A június 3-án indult és 22 napon át tartó az „Én hamburgerem” online játékba több mint 19 ezren regisztráltak. A felhasználók végül 23 324 egyedi szendvicstervet készítettek az alkalmazás segítségével. A tervekre összesen mintegy 301 763 szavazat érkezett. A legnépszerűbb 5 hamburger együttesen a szavazatok közel negyedét hódította el.

A weboldal látogatói, a tervezők és szavazók fele Budapestről kapcsolódott be, de kiemelkedően aktív volt Székesfehérvár és Miskolc, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Eger és Kecskemét is.

A kampány legaktívabb napja június 11-e volt, ekkor 24 óra leforgása alatt 5394 terv készült, és több mint 32 ezer szavazat érkezett (vagyis percenként átlagosan 22). A legnépszerűbb terv június 17-én érte el a napi szavazati rekordot, közel 3000 szavazattal.

Szendvicsek a célegyenesben

A döntőben a versenyzők mindeddig virtuálisan létező szendvicsei átléptek a valóságba: az étterem elkészítette, a zsűri és a versenyzők pedig megkóstolták őket, hogy kiválasszák azt a kettőt, amely a McDonald’s kínálatába kerülhet. Két hölgy és három fiatalember mutathatta be szendvicseit, amelyek között ott voltak a klasszikus, dupla marhahúsos irány képviselői, és a pikáns, csirkés finomságok is.

A zsűriben a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója, Horváth Ágnes, és a három éttermet üzemeltető franchise-partner Komondi István mellett Wolf Kati, énekes, Iszak Eszter modell, műsorvezető, Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Bereznay Tamás konyhafőnök foglaltak helyet.

Idén is bizonyítottak az amatőr szendvicstervezők

Végeredmény: a közösség segít

Mint a bemutatkozásnál kiderült, minden döntős terv egy alkotó és egy őt támogató közösség szívügye volt: lehetett lelkes baráti társaság, munkatársi csapat, vagy éppen online közösség, amely felkarolta egy-egy szendvics ügyét.

A zsűri a bemutatón elhangzottakat és a kóstolás tapasztalatait megfontolva hirdette ki a két győztest: néhány hónap múlva a McTipszmiksszel és a Nyamiburgerrel találkozhatunk a McDonald’s éttermeiben országszerte.*

A McTipszmiksz alkotója Lakatos András, a BME közlekedésmérnök hallgatója, a magyar foci és a Fradi szerelmese. Szendvicse, a McTipszmiksz a Trollfoci, egy szurkolói közösség támogatását élvezte, s ízében is igazán magyaros burger lett, két hússal, ömlesztett cheddar sajttal, lila hagymával, magyar paprikás szósszal.

A Nyamiburger tervezője, Gulyás Nóra a jászfényszarui Samsung-gyárban dolgozik, szendvicse sikeréhez lelkesen szavazó munkatársai is hozzájárultak. Nóra elsősorban hölgyeknek szánja szendvicsét, könnyed, de izgalmas tervet alkotott. A Nyamiburgerben csirkehús van, mozzarella, jégsaláta, paradicsom, és egy kicsit karakteresebb ízű fokhagymás-tejfölös szósz.

A mezőny erősségét mutatja, hogy a zsűri idén egy különdíjat is kiosztott. Miután nagyon izgalmasnak találta Przybytek Ágnes barna zsemlés szendvicsét, felkérte az alkotót egy közös fejlesztésre, melynek végén a McHST egy változata is az éttermekbe kerülhet.

Az Én hamburgerem döntősei voltak 2013-ban:

http://www.mcdonalds.hu/azenhamburgerem/#/dontosok


* A győztes hamburgerek neve kereskedelmi forgalomba hozásukig megváltozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top