Aktuális

Kertes házat építettek, 8 méterrel a föld alatt

Szauna és táncparkett is tartozik az atombiztos otthonhoz.

A hidegháborús korszakban, 1978-ban egy atomtámadástól tartva, egy gazdag amerikai üzletember, Girard B. Henderson építtette ezt a kertes házat Las Vegas közelében, mintegy 8 méterrel a föld alatt.

Az 1400 négyzetméteres pincében egy három hálószobás családi házat, egy vendégházat, szaunát, pezsgőfürdős úszómedencét és mesterséges kertet alakítottak ki műfűvel, műfákkal és műsziklákkal, no és grillezőhellyel. A komplexumban ezen felül – némileg meglepő módon – táncparkett is található. A falakra térhatású tájképeket festettek, a világítást pedig úgy oldották meg, hogy a nappali és az éjszakai fényviszonyok mellett a napfelkeltét és a naplementét is imitálni lehessen.

A lifttel és lépcsőn is megközelíthető föld alatti házat és a felette, a föld felszínén álló kétszintes otthont most megvételre kínálják, 1 700 000 dollárért, vagyis nagyjából 384 millió forintért.

Nézegess képeket a föld alatti kertes házról!

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top