Aktuális

32 gyerekruhából 31 veszélyes

Alig akad igazán biztonságos gyerekruha a piacon – ez a legfrissebb vizsgálat eredménye.

32 gyerekruhából 31 veszélyesVeszélyes gyermekruhákat talált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A vizsgálat során 32 gyerekruha közül 31-ről azt állapították meg, hogy a termékekről leváló díszítések könnyen fulladást okozhatnak a csecsemőknél és a kisgyermekeknél. A csöppségek ugyanis a ruhájukra rávarrt vagy ráragasztott díszítéseket könnyűszerrel leszedhetik, szájukba vehetik, s ezek az apró elemek – a légutakba kerülve – fulladásveszélyt jelenthetnek.

A laboratóriumi vizsgálat során kiderült, hogy 31 különböző típusú ruhánál az apró díszítések (például strasszok, gyöngyök, szegecsek) könnyedén leválhatnak, azaz egy kivételével valamennyi vizsgált gyermekruhánál a fulladásveszély kockázata áll fenn. Négy termékről pedig még azt is kimutatták, hogy az összehúzó zsinórok és végződések miatt balesetveszélyesek is.

Vámriasztás alapján további 198 db fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A nem biztonságos csecsemő- és kisgyermek-ruházati termékek esetében a hatóság elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását és visszahívását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top