Aktuális

Paradicsom nő ki a ceruzából

Húsz különböző zöldség csíráját rejtik magukban az ökobarát írószerek.

Mit kezdjük, ha már túl rövid a ceruza, és nem tudjuk használni? Nem kell kidobni, ezentúl ugyanis virág, fűszernövény vagy zöldség nőhet ki belőle. Feltéve, ha a Sprout névre keresztelt, környezetbarát írószert használjuk. A cédrusfából készült grafitceruza végén ugyanis nem radír van, hanem egy kapszula, amely három csírát tartalmaz.

Ha már nem tudjuk írószerként használni, állítsuk be egy cserép földbe úgy, hogy alul legyen a kapszula, majd öntözzük meg alaposan. Amint víz éri a ceruzát, a védőkapszula elolvad, és előbújnak belőle a csírák, azaz a 100 százalékosan újrahasznosítható írószer palántává alakul át.

Paradicsom nő ki a ceruzából

A ceruza mintegy 20-féle változatban kapható, akad közte paradicsom, paprika, bazsalikom vagy akár rozmaring. Az pedig nem zsákbamacska, hogy éppen melyik növény bújik elő, a neveket ugyanis belevésik valamennyi ceruzába.

A csíra körülbelül egy hét alatt hajt ki. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne érje véletlenül víz a ceruzát, mert akkor idő előtt elindul a növénytermesztés. Ha kedvet kaptunk hozzá, a különleges írószert az Amazonról is beszerezhetjük: egy 8 darabos csomag ára átszámítva 4500 forintba kerül. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top