Aktuális

Időjárás: jöhet az első fagy

Napközben is jó szolgálatot tehet egy vastag pulóver, de reggelente már kevés. A kutyások különösen figyeljenek, mert eljött a talaj menti fagyok ideje.

Időjárás: jöhet az első fagyTalaj menti fagy is előfordulhatott több szélcsendes, derült völgyben az Északi-középhegység fagyzugos tájain. Sok településen 2 °C körülire csökkent a hőmérséklet, de Romhányban –0,1 °C-ot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvántartása szerint 1906-ban volt a leghidegebb hajnal szeptember 27-én, akkor –2,0 fokig csökkent a hőmérséklet Debrecenben.

Pénteken az ország északkeleti részén még erős hidegfronti hatás érvényesül, itt fokozódik a görcshajlam. Délnyugat felé haladva ez a hatás csökken. A túlnyomórészt napos, de szokatlanul hűvös időben hirtelen megnövekszik a megfázásveszély, ezért különösen fontos az immunerősítés: a vitamindús táplálkozás mellett érdemes testmozgást is beiktatni a napi programunkba – javasolja a Meteo Klinika meteogyógyásza.

Szombaton ismét számítanunk kell talaj menti fagyra, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, északkeleten, valamint az Alföld középső és keleti tájain csökkenhet 0 °C alá a hőmérséklet a talaj közelében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top