Aktuális

Összefognak a könyvtárak az emberi kapcsolatokért

A határon túli könyvtárak is bekapcsolódnak az Országos Könyvtári Napok eseményeibe.

2013-ban az emberi kapcsolatok kerülnek a könyvtári napok középpontjába. Életkortól és lakóhelytől függetlenül minden ember számára nélkülözhetetlen, hogy értékes kapcsolata legyen embertársaival, ami mind a társas kapcsolatok, mind pedig a lelki egyensúly megőrzésének szempontjából rendkívül fontos. A szervezők az Országos Könyvtári Napok (október 7-13.) eseményeit a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, egymás segítése, a befogadás és az elfogadás szempontjait szem előtt tartva igyekszenek körbejárni.

Összefognak a könyvtárak az emberi kapcsolatokért

2013-ban – először az összefogások történetében – szeretnék, ha a határon túli könyvtárak is részesei lennének az eseményeknek, így a határon innen és túl valóban minden a tartalmas emberi kapcsolatokról szólhat.

Naponta más-más témakörhöz kapcsolódva, az egyes korosztályokhoz közel álló módszerekkel igyekszenek bemutatni az emberi kapcsolatok sokszínűségét beszélgetések, viták, kiállítások, disputák, közös alkotások, játékok keretei között.

Október 13-án, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel fogadnak minden korosztályt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top