Aktuális

Jön a meleg: visszatér a 20 fok

A hét elején még lehetnek mínuszok, de aztán az éjszakák is enyhébbek lesznek, nappal pedig ismét akár 20 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre lehet számítani, északnyugaton és délnyugaton valószínű több felhő, de csapadék ott sem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben általában -3 és +2 fok, másutt 2-7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-20 fok között lehet.

Kedden nagyrészt változóan, majd délutántól délnyugaton, nyugaton erősen felhős lesz az ég, és ott előfordulhat kisebb eső, zápor. A minimum-hőmérséklet 3-9 fok között, a nappali maximumok várhatóan 15-20 fok között alakulnak.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várható eső, zápor. A legtöbb csapadék délen valószínű. A leghidegebb órákban 4-10 fok közötti hőmérséklet várható. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.

Visszatér a 20 fok

Csütörtökön is felhős idő várható, esőre, záporra továbbra is készülni kell, több csapadék északnyugaton valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul.

Pénteken is gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen várható eső, zápor, több csapadék nyugaton valószínű. A főként délkeleti irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet 6-12 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 13, keleten 20 fok körül alakul.

Szombaton már csak szórványosan várható eső, zápor, és többnyire a szél is mérsékelt lesz. A leghidegebb órákban nyugaton 6, keleten 11, nappal nyugaton 14, keleten 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap főként keleten lehet még eső, zápor. A minimum-hőmérséklet nyugaton 6, keleten 11 fok körül valószínű, míg a nappali maximumok várhatóan 14-20 fok között alakulnak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A múlt héten egyébként hidegrekordok dőltek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top