Aktuális

Bennük bíznak meg legjobban a magyarok

Jól teljesítettek a tűzoltók, míg a politikusok a lista végére szorultak.

Az egyes szakmák közül továbbra is a tűzoltókban, a postásokban, valamint a pedagógusokban bíznak a leginkább a magyarok. A lista negyedik és ötödik helyén az orvosok és a katonák állnak 84, illetve 79 százalékkal, ez hasonló az előző évek eredményéhez.

A 74 százalékkal a hetedik helyen végzett rendőrök iránti bizalom pozitív irányba fejlődött a válság kezdete óta, csakúgy, mint a környezetvédők (71 százalék) és jótékonysági szervezetek (62 százalék) esetében – derül ki a GfK Hungária legújabb felméréséből, amelyet a Napi Gazdaság tett közzé.

Bennük bíznak meg legjobban a magyarok

Veszteséget könyvelhetnek el viszont az ügyvédek, akikkel szemben a 2008-as 60 százalék helyett 2013-ban már csak a válaszadók 53 százaléka táplál bizalmat, valamint a bankár szakma képviselői, akik a korábbi tízből öt válaszadó helyett idén mindössze három megkérdezett bizalmát élvezik (31 százalék). Az újságírók viszont egyet előreléphettek a 2008-as utolsó előtti helyről (34 százalék).

A lista végén továbbra is a politikusok állnak, akiknek mindössze a megkérdezettek 16 százaléka szavazott bizalmat idén. Ezzel az eredménnyel a politikai élet szereplői a 2009-2010-esnél jobb eredménnyel szerepeltek az összesítésben, ám hasonlóan a 2008-ashoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top