Aktuális

Lazulhat az egyetemi dress code

A hallgatókkal egyeztetett a rektor. A HÖOK részben egyetért a vihart kavaró öltözködési szabályzattal, ám inkább iránymutatásként értelmezné az öltözködési előírást.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint a felsőoktatási hallgatóknak és oktatóknak alkalomhoz illően kell öltözködniük a szorgalmi időszakban, de szerencsésebbnek tartanák, ha általános jellegű iránymutatást fogalmazna meg a megjelenéssel kapcsolatban egy intézmény, mint például az ápolt külső és az igényes öltözék – vélekedik Körösparti Péter, a HÖOK ügyvivő elnöke, miután egyeztettek a kérdésről a Kaposvári Egyetem rektorával.

Tiltakozás a Kaposvári Egyetem öltözködési szabályai ellen - Fotó: MTI
Az október 7-ei tiltakozás a Kaposvári Egyetem öltözködési szabályai ellen – Fotó: MTI

A felsőoktatásban tanuló hallgatók és oktatók a társadalom legképzettebb, értelmiségi rétegéhez kell, hogy tartozzanak, amivel véleményünk szerint magától értetődően együtt jár az, hogy az éppen adott alkalomhoz illően öltözködnek – hangsúlyozták a HÖOK-nál. Az öltözködéssel kapcsolatban megjelent rektori utasítás jó szándékát nem vonják kétségbe, ám a parfümhasználatra, valamint a sminkelésre vonatkozó és egyéb, a megjelenéssel kapcsolatban objektíven nem mérhető szempontok rögzítését nem tartják kellően átgondoltnak.

Az egyetem szenátusának következő ülésén a nagy vihart kavaró öltözködési szabályzat kérdését is napirendre tűzik, előzetesen egyeztetve az egyetemistákkal és a a helyi hallgatói önkormányzattal.

A kaposvári dress code ügy kapcsán összegyűjtöttük, mi az uralkodó öltözködési trend a külföldi egyetemeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top