Aktuális

Szereti a főnökét a magyar

Kedveljük a főnökünket, és jól érezzük magunkat a munkahelyünkön, európai viszonylatban viszont elégedetlenebbek vagyunk az uniós átlagnál.

A magyar dolgozók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal, és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlaghoz képest – derült ki a Profession.hu felméréséből. A mintegy 2500 válaszadó 38 százaléka ráadásul elégedett a fizetésével is.

Magyarország csupán 24. az európai uniós országok munkahelyi elégedettséget mérő listáján – a vezető Dániától, a dobogóra feljutott Nagy-Britanniától és Norvégiától távol állunk, a sor végén szereplő Görögországhoz azonban meglehetősen közel.

Szereti a főnökét a magyar

A kutatás szerint a magyar dolgozók negyede kifejezetten szereti a munkakörnyezetét is, és 53 százalék inkább tartja jónak, mint nem megfelelőnek. A dolgozók többsége baráti kapcsolatban van a munkatársakkal, és összesen 84 százalék gondolja úgy, hogy a semlegesnél jobb a viszony. Ami pedig az életkor illeti, minél idősebb a dolgozó, annál szorosabbak a munkahelyi kapcsolatai.

A közhiedelmekkel ellentétben a főnökökkel sincs sok helyen komolyabb probléma: 64 százalék a semlegesnél (26 százalék) jobbnak ítélte a kapcsolatot, és csak 2 százalék számolt be gyűlölködésről. Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban a dolgozók alig több mint fele jön ki jól a felettesével, világszinten pedig 10-ből 4 dolgozó mondott már fel kimondottan a főnöke miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top