Aktuális

Egy hetet kell várni a melegre

A héten is többfelé várható eső, zápor, egy hidegfront hatására pedig visszaesik a hőmérséklet. A nappali maximumok a hét közepén csak 11-16 fok körül alakulnak, a jövő hét végén viszont ismét 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőn a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütésre lehet számítani. Elsősorban a Tiszántúlon előfordulhat kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 18-23 fok között valószínű.

Kedd délelőttől a középső és a keleti országrészben több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A minimum-hőmérséklet 7-13 fok között, a nappali maximum várhatóan 15-21 fok között alakul.

Szerdán időnként megerősödhet a szél, szintén több helyen várható eső, zápor. Nagyobb mennyiségű csapadék keleten valószínű. A leghidegebb órákban 7-13 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 11-16 fokig melegedhet a levegő.

Ősz a budai hegyekben - Fotó: MTI
Ősz a budai hegyekben – Fotó: MTI

Csütörtökön északon, északkeleten lehetnek szórványosan záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb 12-18 fok között várható.

Péntek délutánig északon, északkeleten szórványosan zápor is előfordulhat, helyenként a szél is megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 4-10 fok között, a nappali maximum 14-19 fok között alakul.

Szombaton legfeljebb északkeleten lehet gyenge zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb 15-20 fok között lesz.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 5-10 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 16-22 fokig melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top