Aktuális

BKV-sofőr segített a kerekesszékes lányon

Egy önkénteskedő BKV-sofőr, 12 ezer ember és a Facebook kellett ahhoz, hogy egy 19 éves dunavarsányi diáklány megtalálja azt a fiút, akivel táncolni fog a szalagavatóján.

Sumits Nikolett, a halásztelki Bocskai István Református Középiskola végzőse nyitott gerinccel született; több tucat műtéten van túl, ennek ellenére tele van tervekkel. Bal kezét nehezen tudja használni, mégis gépírást és szövegszerkesztést tanul. A 19 éves lány a szalagavatóján szeretett volna táncolni az osztálytársaival, ám egyikük sem ajánlotta fel, hogy a partnere lesz.

Forrás: eduline.hu
Sumits Niki – Forrás: eduline.hu

Brandt Viktor trolibuszvezető 2007. óta önkénteskedik mozgássérülteket segítő szervezeteknél, alapítványoknál. Amint meghallotta Niki történetét, a Facebookon egy felhívást tett közzé, miszerint „egy bevállalós kerekesszékes fiút keres, aki nem parázik egy 19 éves diáklánykától, és segítené az álmát megvalósítani úgy, hogy táncol vele a szalagavatóján”. Üzenetét a közösségi oldalon 72 óra alatt több mint 12 ezren osztották meg, s rengeteg felajánlás érkezett, nem is csak partnernek. Kerekesszéket, ruhavarrást is felajánlottak, sőt már koreográfus is akadt – írja az eduline.hu.

A végzős lány most azt tervezi, hogy nem osztálytársaival, hanem partnerével kettesben táncol majd több száz ember, szülők, tanárok és diákok előtt, hogy megmutassa: egy mozgássérült is tud táncolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top