Aktuális

Lecsapnak a zugárusokra

Átfogó ellenőrzés indul az illegális árusok kiszűrésére a fővárosban.

Keddtől folyamatos, átfogó ellenőrzéseket hajtanak végre a fővárosban a közterület-felügyelők, akik a közterületen engedély nélkül árusítókkal szemben mostantól ismét kiszabhatnak helyszíni bírságot, kezdeményezhetnek szabálysértési eljárást, az árut pedig el is kobozhatják. Az akció során kiemelten ellenőrzik a frekventált területeket – például az Örs vezér terét vagy a Városligetet – és az aluljárókat.

“Egyre több illegális árus jelent meg a budapesti közterületeken, ami komoly gondot okozott a lakosság körében, és városüzemeltetési szempontból is problémát jelentett az utánuk maradó szemét eltávolítása miatti többletköltség” – indokolták az akciót a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságánál.

A szabálysértési törvény kedden hatályba lépett módosításával bővülnek a közterület-felügyelők intézkedési lehetőségei a közterületen engedély nélkül árusítókkal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top