Aktuális

Jönnek az esős, hűvös napok!

Hidegfront alakítja a következő napok hőmérsékletét, megjelennek a hajnali fagyok.

A héten nagyrészt borús lesz az idő, többfelé várható eső, és sokszor lesz erős, akár viharos a szél. Több fokkal hűvösebb időre kell készülni, mint az elmúlt napokban. Néhol napközben 10, az éjszakai-hajnali órákban pedig 1 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak délen, délkeleten lehetnek rövidebb napos időszakok. Kisebb eső, zápor több helyen valószínű, északkeleten délután tartós esőre is számítani lehet. A szél a Dunántúl északi felén többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de északon néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 10-15 fok között várható, de északkeleten egy-két fokkal hűvösebb, délkeleten pedig melegebb is lehet.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső. Jelentős mennyiségű csapadékra is készülni kell. A szél megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. A minimum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-17 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.

Szerdán szórványosan alakulnak ki záporok, főként délután hosszabb napos időszakok is lehetnek. Erős lesz a légmozgás, az északi megyékben viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 4-10 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön több-kevesebb napsütésre már mindenütt számítani lehet, csapadék nem valószínű. Napközben az eleinte még erős, helyenként viharos szél mérséklődni fog. A minimum-hőmérséklet 1-6, a maximum-hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Pénteken néhol napos és erősen felhős, máshol párás, helyenként ködös lehet az idő. Egyes területeken legfeljebb szitálás alakulhat ki. Napközben megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8, a legmagasabb hőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Szombaton közepesen és erősen felhős, párás, helyenként ködös tájak egyaránt lesznek. A nyugati és az északi országrészben előfordulhat kisebb eső. A szél megélénkülhet, a Dunántúlon néhol meg is erősödhet. A leghidegebb órákban 3-10 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. A nappali maximumok 11-17 fok között alakulnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, ismét több helyen várható eső, záporeső, és a szél is megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 5-12 fok között valószínű. Napközben 11-17 fokig melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top