Aktuális

Monoklis képviselőnők a Parlamentben

A nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozott a Demokratikus Koalíció több női politikusa az Országgyűlés keddi plenáris ülésén.

A napirend előtti felszólalások elhangzása után, a határozathozatalok előtt Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő az ülésteremben, 5 másik – a pártjában, a DK-ban politizáló – társa pedig az egyik üléstermi páholyban az egyik szemük környékén monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelent meg. A páholyban lévők egy-egy lapot tartottak fel “Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal.

Forrás: DK Facebook oldala
Forrás: A DK Facebook oldala

Az ülést vezető Latorcai János országgyűlési alelnök szerint Vadaiék az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek. Felkérte a teremszolgálatot a páholy kiürítésére, az ott helyet foglalókat pedig kiutasította az ülésteremből. Figyelmeztetésben részesítette az akcióban részt vett két képviselőt, akikkel szemben a házelnök várhatóan eljárást fog kezdeményezni.

Vadai Ágnes nem sokkal az akció után Facebook-bejegyzésben tudatta: az ellen tiltakoztak, hogy „az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”.

Egy hétfői bejelentés szerint egyébként a kormány munkacsoportot állít fel a nőkkel szembeni erőszak ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top