Aktuális

Hollywoodi producer lehet a budapesti amerikai nagykövet

Colleen Bell a Gazdagok és szépek című szappanopera producereként vált ismertté.

Barack Obama amerikai elnök Colleen Bell televíziós producert, környezeti, művészeti és szociális ügyek támogatóját, újraválasztási kampányának adománygyűjtőjét jelölte az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének. Szenátusi jóváhagyása esetén Bell lenne a rendszerváltás utáni negyedik amerikai nagykövetnő Budapesten. A misszióvezetői poszt 46 éves várományosa négy gyermek anyja. Férjével, a televíziós forgatókönyvíró és producer Bradley Bellel együtt Los Angelesben él.

Családjával
Családjával – férjével és négy gyermeke közül kettővel

Bell 2012 óta a Bell-Philips Television Productions Inc. producere, korábban a cég különleges projektjeinek igazgatója, társproducere és forgatókönyv-felügyelője volt. A nagyközönség számára leginkább a Gazdagok és szépek című szappanopera producereként ismert. 2012-2013-ban az Előadóművészetek John F. Kennedy Központja kuratóriumának főkurátora volt. 2010. és 2012. között a washingtoni központ tanácsadói bizottságának tagja volt, és 2011-ben a testület kinevezett elnökeként is tevékenykedett.

Jelenleg a Children’s Institute elnevezésű, a gyermekek bántalmazása ellen fellépő nonprofit szervezet alelnöke, és a Los Angeles Megyei Képzőművészeti Múzeum igazgatótanácsának tagja. Alapító tagja és egyik vezetője a Természeti Kincsek Védelmének Tanácsa nevű szervezetnek, és tanácsadóként részt vesz a UCLA egyetemen működő, a nemi erőszak áldozatait kezelő központ munkájában.

Hollywoodi producer lehet a budapesti amerikai nagykövet

A The New York Times Colleen Bellt tavaly szeptemberben az újraválasztásáért harcoló Obama elnök fő adománygyűjtői között nevezte meg. Részt vett a Demokrata Párt 2012-es országos konvencióján, és tagja volt az Obama-kampány országos pénzügyi bizottságának.

Az előző budapesti amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis július végén távozott posztjáról.

Úgy tűnik, tényleg  eljött a “nők korszaka”, ahogy Müller Péter fogalmazott, hiszen JFK lánya, Caroline Kennedy pedig tokiói nagykövet lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top