Aktuális

Győzelem: megkegyelmeztek a gyógypedagógusoknak

Vissza akarták fizettetni az októberben kapott béremelést egy Pest megyei gyermekotthon gyógypedagógusaival, de ma reggel megtudtuk, hogy hatott a felháborodás, és ezt megússzák. A fizetésemelésüket viszont véglegesen elbukták.

Óriási arcátlanságnak tűnt, és ennek megfelelő felháborodást váltott ki, hogy a gyógypedagógusokkal vissza akarták fizettetni a fizetésemelésüket. Ugyanis utólag rájöttek, hogy az nekik mégsem járt volna. Egy hete még arról volt szó, hogy csak részletfizetési lehetőséget kapnak, mivel egy összegben valószínűleg ki sem tudták volna fizetni azt az 50-60 ezer forintot. Most viszont úgy tűnik, mégis győzött az igazság.

„Megtarthatják októberben tévesen kiutalt megemelt fizetésüket azok a gyógypedagógusok, akiktől egy hete még visszakérte azt az állam” – tájékoztatta a Nők Lapja Cafét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tárca Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága szerint bár a juttatásnak nincs jogalapja, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság átvállalja a terheket.

Hogy jutottunk idáig?

Egy Pest megyei gyermekotthon gyógypedagógusai a szeptembertől hirdetett változásoknak megfelelően aláírták az új, pedagógusi szerződésüket, amivel magasabb bérhez és bérkiegészítéshez juthattak volna. Viszont a gyógypedagógusok ügyét rendező törvényes átsorolás nem történt meg időre, ezért a fenntartó utólag úgy döntött, hogy mégsem jár a személyenként mintegy 50-60 ezer forintos bérkülönbözet. Az intézmény vezetője ezért részletfizetést kért pedagógusai számára.

Közben a jogszabályoknak megfelelően módosult a gyermekotthon alapító okirata, ami alapján a gyógypedagógusok munkaköre ugyan megszűnt, álláshelyeiket azonban megtarthatták, de ezzel is elestek a magasabb fizetéstől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top