Aktuális

Tartós, sűrű ködre készüljünk

Figyelmeztetést adott ki az ország nagy részére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A jövő héten már megjelennek az éjszakai fagyok.

Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megye kivételével az ország valamennyi megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adtak ki péntekre a köd miatt. Ezeken a területeken a látástávolság csak néhány száz méter lehet. A köd pénteken napközben az Északi-középhegységben, valamint az Alföld egyes részein csak lassan oszlik fel.

Az ország nagy részén a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés nyugaton és délen valószínű. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 15-20 fok között valószínű, a tartósan ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton délelőtt párás, felhős, de még száraz idő valószínű. Délutántól azonban már többfelé eshet az eső, a nap folyamán 9-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap átmeneti felszakadozásokkal erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, zápor.  Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik, 7-13 fokra számíthatunk.

A Köpönyeg előrejelzése szerint a jövő héten megjelennek az éjszakai fagyok, és délután is egyre többfelé 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top