Aktuális

Hiszti vagy magnéziumhiány?

Gyakran vagy kimerült, ingerlékeny? Sokszor túl érzékenyen reagálsz a nehéz helyzetekre? Ráadásul még az izomgörcsök sem kímélnek mostanában? Nem biztos, hogy veled van a gond, lehet, hogy csupán magnéziumhiányod van.

Nőként mindig van mire fognunk a hisztit. Épp a nehéz napok előtt állunk, megvisel minket a ránk osztott számos szerepkör, vagy épp csak megengedhetjük magunknak, hiszen nők vagyunk. Ugyan sokszor valóban csak arról van szó, hogy kissé fegyelmezetlenebbek vagyunk a kelleténél, azért nem árt odafigyelni. A hiszti ugyanis adódhat idegi kimerültségből is, ami egyéb tünetekkel párosulva a magnéziumhiány jele lehet.

Hiszti vagy magnéziumhiány?

Nem hiányzik?

A magnéziumhiány legtöbbször nőknél fordul elő. A fáradékonyság és ingerlékenység mellett gyakran izomgörcsökkel, levertséggel, koncentrációzavarral, fejfájással, szédüléssel vagy remegéssel járhat. Az érezhető tünetek mellett azonban nagyobb problémát jelentenek azok, amik kevésbé szembetűnőek. Felléphet például szívritmuszavar, de megnövekedhet a trombózis, illetve idősebb korban a csontritkulás és a cukorbetegség kockázata is.

Egy kis biológia

A magnézium ásványi anyag, amely a szervezeted számára elengedhetetlen a normális működéshez, a legtöbb anyagcsere-folyamatban nélkülözhetetlen. Jelentős szerepe van a normális ideg- és izomműködésben, illetve számos komoly betegség megelőzésében, de nélkülözhetetlen az inzulintermeléshez, az antioxidáns enzimek előállításához, az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az egészséges DNS-hez és pajzsmirigyhormonokhoz is.

Hiszti vagy magnéziumhiány?

Pótold!

A magnéziumot szervezeted nem tudja előállítani, így magadnak kell gondoskodnod a megfelelő pótlásáról. Ezt megteheted természetes úton (például hüvelyesek, olajos magvak, levélzöldségek, teljes kiőrlésű élelmiszerek fogyasztásával), vagy különböző magnéziumtartalmú italok, táplálékkiegészítők és vitaminkészítmények segítségével. Az ajánlott napi magnéziumbevitel felnőttek számára 375 mg, de ez egyénenként eltérő lehet nemtől, életkortól, fizikai aktivitástól függően.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű magnéziumot juttass a szervezetedbe, főleg, ha pörgős mindennapjaid vannak. Az időhiány sem lehet akadály! Ha nincs időd kiválogatni a megfelelő élelmiszereket, fogyassz hohes C PLUS gyümölcslevet magnéziummal és B-vitaminokkal, melyből már egy pohár elfogyasztásával a szükséges napi magnézium mennyiség egyharmadát beviheted, ráadásul a B-vitaminok – főként a B6 vitamin – segítik a magnézium felszívódását és sejtekbe épülését.

Hiszti vagy magnéziumhiány?

 

Pótold megfelelő módon a magnéziumot a szervezetedben, hogy a kimerültség és ingerültség ne nehezítse meg a mindennapjaid!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top