Aktuális

Félmeztelenül tüntettek az abortusz védelmében

A Femen öt aktivistája megzavart egy abortuszellenes felvonulást Madridban, a rendőrségnek kellett közbelépnie.

Vasárnap Spanyolország 46 városába terveztek felvonulást a terhesség-megszakítás szigorítását támogató keresztény szervezetek. Jelenleg a terhesség 14. hetéig engedélyezett az abortusz Spanyolországban, és a jobboldali kormány fontolóra vette a szigorítást.

Az abortuszt ellenzők madridi felvonulását az abortuszt fennhangon támogató, Femen nevű, ukrán eredetű, de párizsi központú feminista csoport tagjai zavarták meg. A demonstrálók megpróbálták megragadni a félmeztelen nőket, ám azok kicsúsztak kezük közül. Néhányat közülük ugyanakkor sikerült a felvonulóknak lefújniuk piros festékkel. A rendőrség később őrizetbe vette őket.

Nem ez volt az első eset, hogy nők Spanyolországban teljes mellszélességgel felléptek az abortusz védelmében. Október elején „az abortusz a nők szent joga” felkiáltással három ugyancsak félmeztelen és szintén Femen-aktivista nő megzavarta a spanyol parlamentben a képviselőház ülését az abortusztörvény tervezett kormányzati szigorítása ellen tiltakozva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top