Aktuális

Alaposan elázhatunk a héten

A jövő héten túlnyomóan borús, esős lesz az idő, többször megerősödhet a szél. Komoly lehűlésre továbbra sem kell számítani, csak a leghidegebb órákban lehetnek fagypont közeli értékek, de napközben akár 15 fokig is felmelegedhet a levegő. A köd miatt hétfőre is figyelmeztetést adtak ki az egész országra.

Hétfőn néhol közepesen és erősen felhős, másutt borult, párás lesz a az idő. A köd a legtöbb helyen ritkul, vagy fokozatosan megszűnik. Helyenként szitálás, gyenge eső kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1-6 fok között alakul, északkeleten helyenként gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden ismét erősen felhős lesz az ég, és késő délután, este a Dunántúlon már eső, záporeső is várható. Helyenként megerősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 8-13 fok között alakulnak.

Szerdán is erősen felhős lesz az ég, a reggeli és az esti órákban több helyen valószínű eső, zápor. Helyenként a szél megerősödik. A leghidegebb órákban 3-8 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős idő várható, több helyen valószínű eső, zápor, napközben kevesebb lesz a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb 7-14 fok között alakul.

Pénteken és szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső. Helyenként megerősödik a szél. Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2-7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7-12 fok között alakul. Szombaton a minimum-hőmérséklet 3-8, a maximum-hőmérséklet 6-12 fok között alakul.

Vasárnap átmenetileg csökken a felhőzet, majd újra erősen megnövekszik, és ismét több helyen valószínű eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 4-10 fokig melegszik a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top