Aktuális

Feljelentés az egyenruhában pózoló diáklányok ügyében

Először eltiltották a szalagavatójuktól azokat a diáklányokat, akik az iskola egyenruhájában pózoltak. Most már a rendőrségi feljelentés készül Zalaegerszegen.

Fiatal lányok iskolai egyenruhában, harisnyakötőben, erotikus pózban: ez látható azon a plakáton, amivel egy szalagavató utáni bulit hirdettek Zalaegerszegen. Mint kiderült, a képekhez most érettségiző diákokat használtak modellnek – a fotók saját osztálytermükben készültek. A lányok közül ketten fiatalkorúak.

„Iskolánk diákjai súlyosan megsértették házirendünket, egy nagyon szép hagyományunkat, a szalagavatót árnyékolták be viselkedésükkel. (…) Diákjainkhoz nem méltó öltözékben jelentek meg ezeken a képeken, felhasználták az iskola nevét, nyakkendőjét…” – nyilatkozta az igazgató a TV2 Tények című műsorában.

„Egy külsős rendezvényszervező magánakciója volt a fotósorozat” – mondta el a szórakozóhely tulajdonosa. Szerinte a baj mindössze azzal van, hogy engedély nélkül használták az iskola logóját.
A résztvevők először intőt kaptak, sőt még a szalagavatótól is eltiltották őket. Egyikük így írt a közösségi oldalon: „életünk legfontosabb eseményéből kimaradunk, teljesen összetörtünk”.

Később a vezetés visszavonta a büntetést: „Sajnos a birtokunkba került újabb információk arra a lépésre késztettek bennünket, hogy visszavonjuk a döntést, fegyelmi eljárást és rendőrségi feljelentést kezdeményezünk” – tette hozzá az igazgató, aki szerint a profitszerzés érdekében használták fel diákjaikat.

Vagyis a lányok táncolhatnak a szalagavatójukon, ha nem is harisnyakötőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top