Aktuális

Éjszakánként pénzt oszt a szegényeknek Ferenc pápa

Közel egymillió euróval segített a rászorulóknak a megválasztása óta. A pénzt a pápai főalamizsnás viszi éjszaka a szegényeknek.

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás esténként bepattan a fehér színű Fiat Qubo kocsijába, és elindul oda, akár Rómában vagy akár Olaszország más vidékein, ahol komoly szükség van a pápa segítségére.

A főalamizsnás az utóbbi hónapokban 6500 embernek vitt pénzsegélyt Ferenc pápa nevében, közel egymillió euró (300 millió forint) összegben. A rászorulók között volt az az idős asszony Margherában, akinek ellopták a pénztárcáját. A pápa 200 eurót küldött neki, ugyanennyit kapott egy Velencében élő argentin hajléktalan, de Ferenc pápa segít a Caritas menhelyeinek, és támogatta a Lampedusa szigetére érkezett menekülteket is.

„Ferenc pápa már Buenos Aires érsekeként is járta az utcákat inkognitóban, és segítette a szegényeket. Ezt most biztonsági okokból nem teheti, pedig nagyon szeretné. Most én megyek helyette. Én vagyok az ő meghosszabbított keze. Amikor este bejelentem a pápának, hogy indulok, mindig fennáll a veszély, hogy ő is velem akar jönni” – árulta el Krajewski.

A pápai főalamizsnás irodája 11 munkatárssal a Vatikánon kívüli római utcákban működik. Az alamizsnát az egész világból az egyházfőhöz érkező adományok fedezik, de évi 250 ezer euró származik azokból az apostoli áldásokból is, melyeket a Vatikán pergamenen árul keresztelőkre, esküvőkre 5-15 euróért.

12 laza pápai pillanat:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top