Aktuális

Lesz még hózápor a héten

Az ősz utolsó napjaiban is számíthatunk egy-egy hózáporra, sőt akár -5 fokot is mérhetünk.

Napsütéssel indul a hétvége, de azután többfelé megvastagszik a felhőzet, s a meteorológiai ősz utolsó napjaiban is előfordulhat helyenként egy-egy hózápor, kisebb havazás. Helyenként napközben +7 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, másutt viszont csak +1 fok körül alakulnak a maximumok – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, de egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. A Kisalföldön és a középső országrészben délelőtt még helyenként erős lesz a szél, de estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb hőmérséklet +3 és +7 fok között alakul.

Szombaton a vastagabb felhővel borított északi megyékben havas eső, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. A minimum-hőmérséklet -2 és +3 fok között, a nappali maximumok várhatóan +1 és +6 fok között lesznek.

December elsején, vasárnap változóan felhős, párás, helyenként tartósabban ködös időre van kilátás, csapadék nem várható. Nyugaton néhol megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben +2 és +7 fokig melegszik a levegő.

Ilyen hidegben egyre inkább segítségre szorulnak a madarak, ha tudsz, kapcsolódj be az etetésükben. Mutatunk pár kreatív madáretetőt:

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top