Aktuális

Akár -10 fok is lehet a héten

December első hetében fokozatosan lehűl az idő.

A hét elején még +9 fok is lehet, de aztán már több helyen napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, a leghidegebb órákban akár -10 fok is lehet. Helyenként a hétvégén hózápor is várható – jelezte előre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható; csapadék nem valószínű. A szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és +9 fok között alakul.

Kedden és szerdán gyengén felhős, napos, másutt borult, párás, tartósan ködös lehet az idő. Néhol előfordulhat szitálás. A minimum-hőmérséklet kedden és szerdán is általában -6 és -1 fok között alakul, de a derült fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kedden a nappali csúcshőmérséklet -2 és +5, szerdán -2 és +4 fok között valószínű.

Csütörtökön az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos idő várható, de főleg délnyugaton és északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd. Néhol megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban -7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-6 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett már szórványosan hózápor is kialakulhat, délen és keleten eleinte még havazás is lehet. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Szórványosan szombaton is várhatók hózáporok, és a szél is többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában -7 és -2 fok közötti hőmérsékletre készüljünk, de a szélvédett fagyzugokban -10 foknál is hidegebb lehet. Napközben -2 és +3 fokot mérhetünk.

Vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Helyenként megerősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet -10 és -2, a maximum-hőmérséklet -3 és +2 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top