Aktuális

Borús, ködös időnk lesz a héten

A hét elején néhol még viharossá fokozódhat a szél, helyenként hó is eshet, a hétvégén viszont inkább csak borult és ködös idő várható. Több helyen napközben sem emelkedik 0 fok felé a hőmérséklet.

Hétfőn napközben általában erősen felhős lesz az ég, többfelé fordulhat elő kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -3 és +2 fok között, északkeleten -5 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet +5 és +11 fok között alakul – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedden változóan felhős lesz az ég, néhány órára kisüt a nap. Reggel elszórtan lesz eső, havas eső, északkeleten hó. Napközben főleg nyugaton lehet néhol hózápor, zápor. A minimum-hőmérséklet -1 és +5 fok között, északon -1 fok alatt valószínű. A nappali maximumok keleten +1 és +5, nyugaton várhatóan +5 és +10 fok között alakulnak.

Szerdán nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire -8 és -3 fok között, nyugaton -3 fok felett alakul. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön borult, párás, illetve kevésbé felhős területek egyaránt lesznek. Reggel, délelőtt párás lesz a levegő, foltokban ködös idő lesz. Ónos szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A leghidegebb órákban -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet, napközben a ködös tájakon -2, a napos helyeken +4 fok is lehet.

Péntektől egész hétvégén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, elsősorban a ködös tájakon, szitálás, ónos szitálás is előfordul majd. Pénteken és szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet +4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Vasárnap a leghidegebb órákban -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok -2 és +3 fok között várhatók.

Esti fények – karácsonyi díszkivilágítás Budapesten:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top