Aktuális

33 kívánság: vérbeli barlangász lett Gáborból!

Szomorú dolog, ha az ember nem élhet a szüleivel, de ettől még családja lehet. Ezt bizonyítja Gáborék példája – most egy kicsit a Nők Lapja Café is hozzájárulhatott a karácsonyukhoz.

„Nagyon szeretem az iskolám, a matematika a kedvenc tantárgyam. Emellett szeretem a kézműves tevékenységeket (szabás-varrás, horgolás, barkácsolás). Érdekelnek az új dolgok, amiket még nem láttam, ezért kívántam, hogy megnézhessem az Aggteleki-cseppkőbarlangot. Azt hallottam, hogy nagyon szép” – írta nekünk a tizenhárom éves Csuzi Gábor, aki nevelőszülőknél él Angival és a házaspár nagyobb lányával együtt. A kicsik három- és négyévesek voltak, amikor hozzájuk kerültek. Amikor náluk jártunk, még nem lehetett tudni, meddig élhetnek befogadó családjukkal, merthogy egyelőre csak ideiglenesen vették őket állami gondozásba. „Egy ideig látogatta őket a mamájuk, aztán elmaradt…” – meséli nevelőmamájuk. A gyerekek ma már nem is igen kérdeznek vér szerinti szüleikről: ők már így egy család.

Gábor kérését közzétettük 33 kívánság álomteljesítő oldalunkon: a felhívásra Vincze Andrea jelentkezett a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesülettől: „Kétgyermekes családanya vagyok, hat éve barlangászom – írta nekünk. – Csapatunk többi tagjával együtt szívesen teljesíteném Csuzi Gábor kívánságát.”

Andreáék már rutinos kívánságteljesítőnek számítanak, tavaly Sulymosi Imre álmát váltották valóra. A tapasztalat győzött: ők vihették kirándulni a kisfiút. „Megint meg fogunk tenni mindent, hogy Gábor is élményekben gazdag, emlékezetes túrán vehessen részt” – mondta olvasónk. És a nagy nap rendben lezajlott. „Nagyon bátor volt Gábor – meséli Chikán Gábor túravezető. – Aggteleken kicsit túlteljesítettük a programot: elvittük három barlangba is, olyan helyekre, ahova a kirándulók általában nem, csak képzett barlangászok jutnak el. Volt egy hatórás szakasz is, ahová világítás kellett, köveken, sziklákon, réseken kúsztunk-másztunk, és láttuk az ország egyik legnagyobb cseppköves termét is, amelyet teljes szélességben víz tölt ki. Nagyon tetszett Gábornak!”

Végül Gábor nemcsak a barlangba jutott el, de egy nyári táborozáson is részt vehetett az egyesület jóvoltából. Gábor nevelőmamája így lelkendezett a telefonban: „Kétszer is voltak, sőt jövő héten is mennek már! Gábor összebarátkozott az egyesületi tagokkal, nagyon tetszik neki a barlangászás. Karácsonyra is ezt kapja!”

Nézd meg, hogyan teljesült a többi kívánság!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top