Aktuális

Akár +10 fok is lehet karácsonykor

Havazás helyett enyhe, tavaszias hangulatú karácsonyunk lesz.

Vasárnap a legtöbb helyen párás, ködös, szürke idő lesz a meghatározó, csak délkeleten és délnyugaton bújhat elő rövid időre a nap. Északon–északkeleten hószállingózás, ónos eső, északnyugaton gyenge eső előfordulhat, a nap folyamán –1 és +6 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Hétfőn is még borongós, szürke, helyenként napközben is ködös időre van kilátás, helyenként kisebb szitálás, ónos szitálás, akár hószállingózás is előfordulhat. A nap folyamán –1 és +5 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

December 24-én, kedden az ország nagy részén folytatódik a borult idő, többfelé pára-, illetve ködfoltokkal. Továbbra is előfordul hószállingózás, szitálás, a hegyekben zúzmara. Az ország nagy részén marad a 0 fok körüli hideg.

December 25-én, szerdán keleten még párás, borult, nyugaton szeles, enyhülő idő ígérkezik, akár többórás napsütéssel, +7 fok körüli hőmérséklettel. A délutáni órákra Somogy megyében akár 8–10 fok körüli hőmérsékleteket is mérhetünk majd.

December 26-án, csütörtökön nyugaton enyhe idő jöhet 6–10 fok körüli maximumokkal, keleten még hűvösebb lehet az idő. A délutáni óráktól egyre többfelé várható eső, záporeső, péntek reggelig akár jelentős mennyiségű eső is leeshet.

A karácsonyi ünnepek után továbbra is változékony enyhe időjárásban lesz részünk, helyenként esővel.

Forrás: Köpönyeg/Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top