Aktuális

A hétvégén akár 15 fok is lehet

Tavaszias időre számíthatunk.

Az év első hétvégéjén jellemzően borús idő várható, helyenként szitálás, eső zápor is lehet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idő, néhol még a leghidegebb órákban is +7, napközben akár +15 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős marad az ég, délen, délkeleten kisebb eső, másutt néhol szitálás továbbra is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában +5 és +11 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.

Szombaton általában erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak délen szakadozhat fel helyenként jobban a felhőzet. Északon, északkeleten néhol tartósan megmarad a köd. Napközben főként északon, estétől nyugaton lehet helyenként szitálás, gyenge eső. A Dunántúlon megélénkülhet, estétől északnyugaton meg is erősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű, a nappali maximumok általában +6 és +11 fok között alakulnak.

Vasárnap túlnyomóan borult idő várható, északon több helyen, délen elszórtan esővel, záporral, s néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban +1 és +7 fok között alakul a hőmérséklet, a nappal +5 és +15 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top