Aktuális

Több melegrekord megdőlt vasárnap

Már reggel több helyen megdőlt a korábbi melegrekord, Iklódbördőcén 2,4 fokkal volt melegebb a korábbi csúcsnál. Délután Kaposváron született újabb rekord.

A várakozásoknak megfelelően vasárnap mind a hajnali, mind a délutáni órákban melegrekord született, írja az Időkép.hu. Az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-rekordot, +8 fokot épp 1 évvel ezelőtt, Sopronban mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ehhez képest vasárnap hajnalban azonban több dunántúli állomáson is magasabb minimumokat regisztráltak. Legkevésbé a Zala megyei Iklódbördőcén hűlt le reggelre a levegő, az itt mért +10,4 fok több mint két fokkal haladja meg a korábbi rekordot.

Délutáni rekord

A langyos, tavaszi idő napközben is folytatódott, a Dunántúli-dombság területén több helyen is elérte, sőt meg is haladta a 15 fokot a legmagasabb hőmérséklet, így újabb rekord dőlt meg. Az OMSZ tájékoztatása szerint Kaposváron kora délutánra 16,3 fokig melegedett a levegő, ez pontosan 2,5 fokkal magasabb a korábbi rekordnál, amit eddig Túrkeve-Szeleshát és Szentgotthárd-Farkasfa tartott 13,8 fokkal.

A következő néhány napban továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, újabb melegrekord azonban nem várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top