Aktuális

Pár nap, és befut az igazi tél

A hét végétől lehűlés kezdődik; egyre többfelé kell számítani esőre, havas esőre, hóra.

Csütörtökre is az egész országra adott ki figyelmeztetést a tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A látástávolság csak néhány száz méteres lehet.

Az előrejelzés szerint csütörtökön nagyrészt borult, párás idő lesz, de főként az északnyugati országrészben néhol rövid időre felszakadozhat a felhőzet. Szitálás bárhol kialakulhat, a Dunántúlon helyenként megélénkülhet a szél is. A minimum-hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet +4 és +11 fok között alakul; északnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken egy gyenge hidegfront érkezik, elszórtan lehet kisebb eső. A nap folyamán +1 és +9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton változóan felhős, reggel párás időre van kilátás; 0 és +7 fok körüli hőmérséklet várható.

Vasárnap újabb hidegfront érkezhet, a megerősödő északnyugati szél mellett egy-egy zápor, a hegyekben hózápor fordulhat elő.

A jövő héten további lehűlésre, igazi téli időre számíthatunk.

(Forrás: MTI/Köpönyeg)

Mint az előrejelzésekből kiderül, hamarosan vége az enyhe, tavaszias időnek (és lehetséges, hogy húsvétra a tavalyihoz hasonló gigahavat kapunk), a tavaszi virágok azonban már javában virágoznak:

 

Eközben Amerikában dermesztő hideg tombol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top