Aktuális

Hózáport hozhat a hétvége

Viharos széllel, záporesővel és hózáporral is számolnunk kell.

A hétvégén többfelé is megerősödhet, néhol viharossá is fokozódhat a szél, de komoly lehűlés továbbra sem várható, nappal néhol továbbra is 10 fok körül várható a hőmérséklet maximuma. Ezzel együtt továbbra is inkább eső eshet, a magasabban fekvő tájakon lehet hózápor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a déli órákig többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol kisebb eső, szitálás előfordulhat, majd észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, főként északon a nap is kisüt. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +7 és +12 fok között alakul.

Szombaton néhol megélénkülhet a szél. Estefelé az északi, északkeleti megyékben helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet –3 fok körül valószínű, a nappali maximumok várhatóan +5 és +12 fok között alakulnak, délnyugaton, délen lesz a melegebb.

Vasárnap a szél megerősödhet, több helyen viharossá fokozódhat. Főként északon és keleten várható elszórtan záporeső, a magasabb tájakon hózápor is lehet. A leghidegebb órákban –1 és +6 fok közötti hőmérsékleti értékekre számíthatunk, nappal 4-10 fokra melegszik a levegő.

Eközben Amerikában tombol a fagy, Ausztráliában pedig a hőség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top