Aktuális

Női kommandósok vigyáznak a nőkre Delhiben

Akadnak, akiknek ez sem tetszik.

Női kommandósokat képeznek ki, hogy ők vigyázzanak a többi nőre az indiai Delhi városában, melyet a nemi erőszak fővárosaként is emlegetnek. Egykori katonák és harcművészek képzik majd ki a jelentkezőket, akik a város azon pontjain lesznek jelen, ahol a nők leginkább ki vannak téve a nemi erőszak veszélyének. Mindemellett közel 5000 női riksavezetőt is foglalkoztatnak majd, hogy a nők kevésbé érezzék magukat kiszolgáltatottnak utazás közben, és éjszakánként is biztonságosan juthassanak haza.

A nők elleni brutális támadások arra kényszerítették a kormányt, hogy új törvényeket alkosson és keményebb büntetéssel sújtsa az erőszaktevőket. Ennek ellenére azonban 2013 első tíz hónapjában megkétszereződött a nemi erőszakok száma az előző évhez képest.

A női kommandóval kapcsolatos tervek sem tetszenek azonban mindenkinek: a nők jogaiért kampányolók például nem tartják helyesnek, hogy a csapatokat a városi rendőrségtől függetlenül szervezik meg ahelyett, hogy a szervezet venne fel több női rendőrt.

Női kommandó vigyáz a többi nőre Indiában
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top