Aktuális

Friss! Szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás: fegyelmi eljárás indul az illetékes intézményvezető ellen

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott rendkívüli fegyelmi eljárást indított a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási üggyel kapcsolatban.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője pénteken saját hatáskörébe vonta és rendkívüli jogkörével élve vizsgálta meg, hogy a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyben a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás.

A Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala korábban megállapította, hogy az eljárások során szakmai hibák és jogszabálysértések történtek. Tarnai Richárd kormánymegbízott ezért a gyermekek helyzetét figyelemmel kísérő családgondozót azonnali hatállyal felmentette, és fegyelmi eljárást indít a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben.

Az intézkedés azt követően történt, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter rendkívüli fegyelmi eljárást rendelt el.

Mint arról a NLCafé is beszámolt, a szigetszentmiklósi K. Rudolf és felesége 8, 9 és 10 éves gyermekeiket kiskoruk óta kínozták, illetve szexuálisan is bántalmazták

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top