Aktuális

Eső, zápor és tavaszias meleg váltakozik a hétvégén

Marad az enyhe idő, bár jó, ha kéznél van az esernyőnk.

A hétvégén ismét az évszakhoz képest szokatlanul enyhe, tavaszias időre van kilátás, az ország déli részén 14-15 fokos maximum-hőmérséklettel. 

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban északon-északkeleten várható eső. Néhol megélénkül a szél, északnyugaton egy-egy erősebb széllökésre is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet 1–7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8–14 fok között alakul.

Vasárnap a viszonylag sok felhő mellett eleinte napos időszakok is előfordulhatnak, estefelé már erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként felerősödik a szél. A leghidegebb órákban 2–8 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 8-15 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn is marad az enyhe, márciust idéző időjárás az ország nagy részén, a csúcshőmérséklet 6–10 fok körül alakul. Az északi tájakon lesz hűvösebb az idő, helyenként esőre is számíthatunk.

Kedden egy hidegfront okozhat többfelé esőt, záporokat, pár fokkal csökkennek a maximumok, a nap folyamán 5–8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán már kevesebb helyen fordul elő csapadék, ám többfelé szeles időre van kilátás, 2–5 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Forrás: MTI/Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top