Aktuális

A héten már befut az igazi tél

Többször is várható hózápor, havazás, a hőmérséklet fagypont körül alakul.

A héten eleinte folytatódik az enyhe idő, majd téliesebbre fordul az időjárás. A hét elején még inkább eső, később már hózápor, akár havazás is lehet. A hétvégén a leghidegebb órákban akár –7 fokot is mérhetünk, néhol nappal is fagypont alatt alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra. Legkésőbb a Dunántúlon, illetve északkeleten áll el az eső. A szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön és az Alföld déli részén néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet +4 és +9 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire +10 és +15 fok között, északkeleten kevéssel +10 fok alatt valószínű.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél, de másutt mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet +3 és +8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan +7 és +12 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon azonban hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Estefelé helyenként már hózápor is előfordulhat. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban 0–5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2–8 fokra  melegedhet a levegő.

Csütörtökön is lehet helyenként zápor, akár hózápor. A legalacsonyabb hőmérséklet –4 és +2, a legmagasabb hőmérséklet –1 és +5 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható, helyenként hózápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban -6 és –1 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken délután –1 és +4 fokig melegedhet a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Egy-egy hózápor előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában –7 és –2, a legmagasabb –1 és +4 fok között lesz.

Vasárnap nagyobbrészt erősen felhős idő ígérkezik, szórványos hózáporral, havazással. A leghidegebb órákban általában –6 és –1 fok között, napközben –2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top