Aktuális

Támad a hó és a fagy

Szombat reggelig néhol jelentős mennyiségű hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúlon, annak is főként a délnyugati részén szombat reggelig nagyobb mennyiségű, akár 10 centiméternél több hóra is számítani lehet.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég. Napközben északkeleten lassanként megszűnik a havazás, hószállingózás, emellett délnyugaton kisebb eső, havas eső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű, északkeleten várható a fagypont körüli hőmérséklet.

Pénteken egy mediterrán ciklon hatására intenzívebb csapadékra lehet számítani. A kezdeti vegyes formájú csapadékot fokozatosan havazás váltja fel. A Dunántúlon, annak is főként a délnyugati részén szombat reggelig nagyobb mennyiségű hóra is számítani lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Szombaton eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Többfelé várható havazás, délkeleten eső, havas eső is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Vasárnap az ország keleti és déli részén gyenge havazás előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas területeken több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top