Aktuális

Egy éven keresztül mezítláb jár egy férfi

Jótékonysági célból mondott le a cipőviselésről.

Egy éven keresztül cipő mezítláb jár egy férfiAz amerikai Richard Hudgins egy éven keresztül cipő nélkül jár, időjárástól függetlenül. Figyelemfelkeltő jótékonysági akciójával a világ legszegényebbjeinek gyűjt pénzt, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy lábbelit vásároljanak. „Gyermekek milliói élnek cipő nélkül, és ezek a gyerekek meghalnak, vagy levágják a lábukat azért, mert semmi sincs, ami megvédje” – mondta a férfi.

Az akciót tavaly december 4-én kezdte. „Az első másfél órában úgy éreztem, nem tudom megcsinálni, képtelen vagyok rá” – vallotta be az egygyermekes édesapa. Elárulta azt is, hogy az utcán vagy az üzletekben általában megbámulják, de többségében pozitív reakciókat kap. A férfi egyébként fodrászként dolgozik, és a munkahelyén is mezítláb van, a vendégek pedig szívesen adakoznak, sőt az egyikük még egy lábbelit is készített neki kartonpapírból.

A férfi eddig már több mint 2000 dollárt gyűjtött össze, a végső célja pedig, amit idén decemberig teljesíteni szeretne, 25 000 dollár.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top