Aktuális

Már 13 megyére adtak ki figyelmeztetést

Hófúvásra, nagy mennyiségű hóra figyelmeztetnek.

Szombatra tizenhárom megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket a várható jelentős mennyiségű hó, illetve hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás és a hófúvás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye területére csak a hófúvás miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Lassanként megszűnik a havazás a Dunántúl nagy részén. Reggelig a déli, délkeleti megyékben több mint 10 centiméter friss hó esett, Somogyban néhol már 25-30 centis a hóréteg az Időkép hótérképe szerint. Reggel már csak a délkeleti tájakon lehet gyenge, illetve közepes havazás. Több hó a keleti határ mentén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében valószínű. Szombat estig a Tiszántúlon eshet még újabb 5-10 centiméter hó. Összességében a Nyírség északi részén 15 centiméternél több hó is hullhat. Szombaton a Dunántúl és az Alföld hóval fedett tájain hordhatja az élénk, nyugaton és északkeleten az erős szél a havat.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet -9 és -1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de az északkeleti határ közelében ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top