Aktuális

Vacogni fogunk a héten – rendkívüli hideg lesz

Extrém hidegre figyelmeztetnek. Nemcsak hajnalban kell kemény fagyra számítanunk, nappal is fagyni fog.

Folytatódik a hideg téli idő; eső, ónos eső és havazás egyaránt előfordulhat a héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat extrém hidegre adott ki figyelmeztető előrejelzést Tolna, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyékre, mivel a hőmérséklet -15 fok alá is csökkenhet ezeken a területeken.

Hétfőn a Dunántúlon túlnyomóan borult időre kell számítani hószállingózással, kisebb havazással. Keleten sok lesz a felhő, ám legfeljebb a keleti határnál fordulhat elő hószállingózás. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -13 és -8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, vastag hóval borított területeken -15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet többnyire -5 és -2 fok között valószínű, egy-egy tartósabban ködös részen lehet kissé hidegebb.

Kedden általában erősen felhős idő várható. Főként a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon kisebb havazás is előfordulhat. A minimum-hőmérséklet általában -11 és -6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan -4 és +1 fok között alakulnak.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé fordulhat elő kisebb havazás. A leghidegebb órákban általában -10 és – 4, napközben -3 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, nyugaton és a középső tájakon több helyen lehet eső, havas eső, ónos eső egyaránt. Megélénkül, helyenként meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -11 és – 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és + 4 fok között alakul.

Pénteken is többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként lehet eső, havas eső, ónos eső vagy havazás. A szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul. Napközben 0 fok körüli idő várható.

Szombaton elszórtan valószínű eső, ónos eső. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban általában – 8 és -3 fok között, nappal +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen kell esőre, havas esőre, ónos esőre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top