Aktuális

Egy hét alatt durván változik az időjárásunk

Nyugodt időt hoz a hét első fele.

A hét közepéig marad a nyugodt, február eleji idő, hajnalonként erősebb fagyokkal – főként a hóval borított, szélcsendes, derült helyeken süllyedhet továbbra is -10 fok alá a hőmérséklet – derült ki az Időkép előrejelzéséből. Leginkább az Alföldön többfelé képződhet sűrű, zúzmarás köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, ezeken a területeken, valamint helyenként a borongósabb nyugati tájakon délután is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet, ugyanakkor a naposabb tájakon akár +5, +7 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szerda estétől a magasban délnyugat felől már nedvesebb, enyhébb levegő áramlik majd fölénk így főként csütörtökre virradóra ismét kialakulhat az ország területén ónos eső, fagyott eső, az északi tájakon akár havazás is, napközben aztán fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik és mindinkább esőre vált a csapadék.

Pénteken már a talaj közelében is érezhető lesz a jelentős enyhülés, a megerősödő déli, délnyugati szélben a Dunántúlon akár már +10, +13 fokot is mérhetünk.

Jégbe fagyott a Balaton

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top