Aktuális

-26 fokot mértek Csíkszeredán

Sarkvidéki hideg tombol Székelyföld egy részén.

-26 fokot mértek kedden hajnalban a székelyföldi Csíkszeredán és Gyergyóalfaluban. Ez volt az ezen a télen mért legalacsonyabb hőmérséklet Romániában. A meteorológusok szerint további két rendkívül hideg éjszaka várható a csíki és gyergyói medencében. Csíkszeredában éjfél után másfél órával ereszkedett -26 fokig a hőmérő higanyszála, és csak reggel kezdett emelkedni. Gyergyóalfaluban hajnali 6 órakor jegyezték fel az éjszaka legalacsonyabb hőmérsékletét.

A szélsőséges hideg azonban nem szállta meg az egész vidéket. A Csíkszeredától mindössze 50 kilométerre, a Hargita hegység másik oldalán fekvő Székelyudvarhelyen 22 fokkal volt magasabb a hajnali hőmérséklet. Ott kedden hajnalban csak -4 fokig csökkent, előző délután  pedig még +11 fokot mértek.

A legalacsonyabb februári hőmérséklet -35,2 fok volt Hargita megyében. Ezt 1987-ben Csíkszeredában mérték. A Hargita megyei Csíki és Gyergyói medence, illetve a Kovászna megyei Bodzaforduló környéke számít Románia leghidegebb vidékének.

Magyarországon egyébként jégbe fagyott a Balaton:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top