Aktuális

Tizennégy hónapig bolyongott hajójával az óceánon – túlélte

Jose Salvador Albaniaga 14 hónapig hánykolódott az óceánon, míg partot ért. De hogyan tudta túlélni?

Egy évvel ezelőtt játszották a mozikban a nagy sikerű, Oscar-díjas, Pi élete című filmet, melyben a főszereplő hónapokon keresztül sodródott az óceánon, míg eljutott Kanada partjáig. Egy film a küzdelemről, élni akarásról, hitről és veszteségekről, melyben az elme furcsa játékot játszik a történet szereplőivel és nézőivel, többek között velünk is. Nemrég azonban beszámoltak egy, a filmhez kísértetiesen hasonló történetről.

Nem sok szerencsésebb ember van ma a Földön Jose Salvador Albaniagánál, aki 2012 decemberében hajózott ki Mexikóból El Salvador irányába, ezt követően pedig 14 hónapon keresztül hánykolódott az óceánon, míg csodával határos módon nemrég partot ért a Marshall szigeteken.

 14 hónapig bolyongott hajójával az óceánon - túlélteValahogy azt érzem, az Élet néha azért ajándékoz meg ilyen látszólag felfoghatatlan csodákkal, hogy biztosítson minket arról: ha másnak sikerült, nekünk is fog. Hiszen gondolj csak bele, számodra mi a legnagyobb megoldandó feladat most az életedben? – kérdi a Caféblogon a Lélekmozaikok bloggere.

José embert próbáló körülmények között a túlélésért küzdött. Nem tudta, mit fog enni és inni aznap. Csak remélte, hogy megéri a másnapot. Úgy volt képes túlélni, hogy madarakat, halakat és teknősöket fogott, és az ő húsukat, illetve vérüket ette és itta. Amikor nem jutott hozzá ezekhez, és az eső sem esett, a saját vizeletével táplálkozott.

Habár az első fotókon, amelyek róla készültek, látszik, hogy még nincs teljesen magánál szellemileg. Olvasd el, mi volt az első dolog, amit az újságíróknak mondott!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top