Aktuális

Eső váltja a hajnali fagyokat

A hét eleji nyugodtabb, csendesebb, kemény éjszakai fagyokat hozó napok után a hét hátralévő részében már változékonyabb, több alkalommal is csapadékos, szeles idő vár ránk.

Csütörtökre virradóra egy gyengülőfélben lévő kettős front csapadékmezejéből több helyen kialakulhat kisebb ónos eső, északkeleten akár havas eső, gyenge havazás is, így ismét síkos, csúszós útszakaszokra készülhetnek a hajnalban útnak indulók. Délelőtt aztán a csapadék fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik, a hőmérséklet emelkedésével egyre inkább esőre vált, délutánra pedig a legtöbb helyen meg is szűnik, sőt a felhőzet is elvékonyodik.

Péntekre virradóra a gyenge légmozgásban többfelé képződhet sűrű köd, ami napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében maradhat meg helyenként tartósan is, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, az Alpokalján helyenként viharossá is fokozódik a déli szél, jelezvén a következő front érkezését. Főként a déli tájakon és az Alföldön akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Tovább enyhül az idő, főként a szelesebb nyugati tájakon akár 10–11 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

A hétvégén is folytatódik a változékony időjárás, szombatra virradóra főként a Dunántúlon, majd vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően már többfelé hullhat akár jelentősebb mennyiségű eső is, és a légmozgás is gyakran megélénkül, megerősödik majd. Az éjszakai fagyok a legtöbb helyen megszűnnek, napközben pedig általában 4–10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top