Aktuális

Elűzték a telet a busók – a héten akár +16 fok is lehet

A héten folytatódik a borús és enyhe idő.

A héten többnyire felhős lesz az ég, többfelé várható eső. A szél is többször megélénkülhet, helyenként meg is erősödhet. Komoly hidegre nem kell készülni, nappal +10 fok körüli maximumok lehetnek, helyenként akár 16 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő reggel még északkeleten, keleten több lehet a felhő, kisebb eső is előfordulhat, majd ott is több órára kisüt a nap. Késő estétől a Dunántúlon lehet ismét eső. A szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet +8 és +12 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre csak délelőtt a Dél-Alföldön lehet számítani és sokfelé várható eső. A leghidegebb órákban +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában +8 és +13 fokig melegszik a levegő, de a Dél-Alföldön +14 és +16 fok is lehet.

Szerdán is jobbára erősen felhős lesz az ég, a nap második felében nyugaton süthet ki a nap. Keleten még többfelé várható eső, zápor, estére szűnik meg a csapadék. A minimum-hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet +5 és +10 fok között valószínű.

Csütörtökön már mindenütt kisüt a nap, és legfeljebb néhol lehet jelentéktelen eső. A leghidegebb órákban -3 és +2 fok, napközben +5 és +10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan lehet kisebb eső. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb hőmérséklet +7 és +13 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként északon lehet kisebb eső. A minimum-hőmérséklet +1 és +6 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan +11 és +16 fok között alakulnak, de északkeleten csupán +10 fok körüli lesz a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, a hegyekben havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet +4 és +9, a legmagasabb hőmérséklet +6 és +12 fok között alakul, de délután varhatóan több fokkal hűvösebb lehet.

Fotó: Mohácsi busók a Dorottya Farsangi Napok jelmezes felvonulásán a kaposvári Kossuth téren 2014. február 8-án. MTI Fotó: Varga György

Kaposváron már múlt héten telet űztek a busók a Dorottya Farsangi Napok jelmezes felvonulásán a kaposvári Kossuth téren

Fotó: Varga György / MTI

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top