Aktuális

A csecsen elnök befogadná az elpusztítani tervezett újabb zsiráfot

A hétéves hím zsiráfot ugyancsak a dánok akarják leölni, mert értéktelennek tartják az állat genetikai örökségét.

Ramzan Kadirov az interneten, Instagram-oldalán ajánlott fel menedéket “emberségből” a “kegyes halál” fenyegette állatnak. Mint írta, megrendülve értesült arról, hogy egy újabb zsiráfot akarnak megfosztani az életétől Dániában, s ő személyesen garantálná, hogy az állat jó körülmények közé kerülne az Oroszországhoz tartozó kis kaukázusi köztársaságban. Kadirov elítélte egy másfél éves zsiráfborjúnak a koppenhágai állatkertben történt megölését és a “véres látványosságot”, amelyet ebből rendeztek.

Noha a koppenhágai állatkert “fölösleges” zsiráfborjának múlt heti megölése és nyilvános feldarabolása nemzetközi felháborodást váltott ki, egy Jütland-félszigeti állatkert szerdán bejelentette, hogy maga is elaltatni tervez egy felnőtt hím zsiráfot, mert annak génjei érdektelenek az európai fajmegmentési program szempontjából. A dániai állatkert illetékes állatgondozója elmondta a sajtónak, hogy ha egy nőstény zsiráffal is gyarapszik az állományuk, és az európai állatkertek szövetsége nem talál helyet máshol a régebbi egyednek, azt kénytelenek lesznek leölni, mert nem engedhetik meg, hogy állandóan két hím zsiráf verekedjen meg a nőstény kegyeiért.

A koppenhágai zsiráfborjú elpusztítása nemcsak azért keltett megütközést, mert egy makkegészséges, fiatal példányt pusztítottak el a beltenyészet megakadályozása céljából, hanem azért is, mert az állatot a látogatók, köztük gyermekek szeme láttára darabolták fel, és etették meg ragadozókkal. A kölyökzsiráf elpusztítása után az állatkert alkalmazottai, köztük Bengt Holst igazgató, halálos fenyegetéseket kaptak, sőt tízezrek követelik az állatkert bezárását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top