Aktuális

Ma éjfélig lehet leadni a jelentkezéseket a felsőoktatásba

Ma éjfélig lehet leadni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire a jelentkezéseket.

Ha valaki ősztől mérnöknek, közgazdásznak vagy mondjuk gyógypedagógusnak kezdene tanulni, az legkésőbb ma éjfélig adhatja be a jelentkezését a felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi rendszeren keresztül. Ugyanígy legkésőbb éjfélig kell befizetniük a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

Figyelmeztetnek arra, hogy az e-felvételi kitöltésénél hosszabb időt vehet igénybe a korábbi eredmények és a szükséges dokumentumok összegyűjtése, beszkennelése.
 A papíralapú jelentkezési lapot is lehetett választani, a kitöltött és aláírt nyomtatványt legkésőbb február 15-én éjfélig kell postára adni.
 Ezután a következő lépésben a jelentkezéseket február 23-ig kell hitelesíteni az ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával a következő címre: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.


A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár  Fotó: fszek.hu

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a pesti egyetemisták egyik székhelye
Fotó: fszek.hu

A feltételek

A felsőoktatásba az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy helyre, és február 15-ig befizeti a felvételi eljárás díját, emellett rendelkezik a továbbtanuláshoz megfelelő végzettséggel: alap-, osztatlan mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések esetében legalább érettségi bizonyítvánnyal, mesterképzések esetében oklevéllel.

Feltétel továbbá alapképzésen, osztatlan mesterképzésen minimum 260 pont, felsőoktatási szakképzésben 220 pont, míg mesterképzésen az 50 pont, illetve néhány állami ösztöndíjas alapszak esetében a korábban meghatározott (260-nál magasabb) minimumpontszám elérése. 


El kell továbbá érni a jelentkezési helyek egyikén a várhatóan július 24-én kihirdetendő ponthatárt, és meg kell felelni az egyes szakokon meghatározott egyéb feltételeknek, mint például orvosi alkalmasság, egyéb előírt szakképesítés, szakképzettség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top