Aktuális

Borús idő lesz a hétvégén

Sokfelé lehet eső, zápor. Nem hűl le nagyon a levegő, néhol még a leghidegebb órákban is +8 fok lehet. A tartós, sűrű köd miatt Budapestre és az ország keleti felére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre.

Kilenc megyére – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest – valamint a fővárosra adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy a sűrű ködben csak pár százméteres lehet a látástávolság.

Az előrejelzés szerint pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő. Ha a köd feloszlik akkor is párás marad a levegő. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a Tiszántúlon csak késő délutántól, estétől valószínű csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +7 és +12 fok között alakul, de délkeleten +13, +14 fok is lehet.

Szombaton is borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Több csapadékra a Dunától keletre lehet számítani. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 3–8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 6–11 fok között alakulnak.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon kisüt a nap, másutt eleinte borult lesz az ég. Később többfelé felszakadozik a felhőzet, de az Alföldön várhatóan még este is sok lesz a felhő. Elsősorban a Dunától keletre – különösen délkeleten – várható további eső. Többfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban 1–6 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 6–11 fokig melegedhet a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top