Aktuális

Akár 17 fok is lehet a héten

A tél utolsó hetében is marad az enyhe idő.

A meteorológiai tél utolsó hetében néhol még lehet gyenge fagy, de folytatódik az enyhe idő, nappal jellemzően 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Hétvégén, március első napjaiban már sok napsütésre lehet számítani, 17 fokig is melegedhet a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn délnyugaton, délen többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég, ott néhol még gyenge eső is lehet. Az ország többi részén bár viszonylag sok lesz a felhő, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 0 és 5 fok között alakul, míg a gyengébben felhős területeken – az Északi-középhegység völgyeiben és északnyugaton – gyenge fagy is lehet. Napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden a keleti megyékben elvétve előfordulhat jelentéktelen eső. A Dunától keletre csak időnként süthet ki rövidebb időre a nap, többnyire erősen felhős idő várható. A Dunántúlon kevesebb lesz a felhő, itt akár néhány órás napsütésre is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 8 és 13 fok között alakulnak.

Szerdán többórás napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban –1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Délután 10–15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, a keleti megyékben lehet némi napsütés. A Dunántúlon elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet –1 és +4, a legmagasabb hőmérséklet 9–14 fok között alakul.

Pénteken nem valószínű csapadék, akár több órára is kisüthet a nap. A Dunántúlon erős, olykor viharos széllökésekre is számítani lehet. A minimum-hőmérséklet 0 és 5 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 11–16 fok között alakulnak.

Március első napjaiban, szombaton és vasárnap napos időre van kilátás csapadék nélkül, a Dunántúlon viszont továbbra is megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mindkét nap 2–7 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 12–17 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top