Aktuális

Végzettség nélkül is dolgozhatott Csepelen a pedofíliával vádolt tanár

Évek óta tisztában volt azzal a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon vezetősége, hogy nincs pedagógusi végzettsége annak a testnevelőtanárként dolgozó férfinak, aki a gyanú szerint mintegy harminc gyermeket rontott meg, mégsem mentették fel az állásából.

Mint Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumának elnöke az iskola igazgatójával történt egyeztetés után a Magyar Nemzetnek elmondta, az iskola tudott arról, hogy nincs meg a megfelelő végzettsége, az igazgatónő szorult helyzetében mégis úgy döntött, hogy alkalmazza. Ugyan az iskola meghirdette a testnevelői tanári állást, ám arra senki nem jelentkezett, ekkor gondolt az igazgatónő az alapítvány gyermekotthonában gyermekfelügyelőként dolgozó férfira, aki korábban már tartott sportfoglalkozásokat a gyerekeknek.

A lap szerint a pedofíliával vádolt férfinek csak egy gyermekfelügyelői OKJ-bizonyítványa van, amin egy olyan kód szerepel, amely szerint a tanfolyam elvégzésének feltétele az általános iskolai bizonyítvány volt. Molnár László szerint az igazgatónő többször is felszólította a férfit, hogy kezdje el az iskolát, aki mindig ígéretet is tett rá, de aztán nem történt semmi.

A köznevelési törvény előírja: megfelelő pedagógusi végzettség nélkül csak akkor tölthet be valaki ilyen munkakört, ha bemutatja az intézményvezetőnek az iskolalátogatási igazolást, amely bizonyítja, hogy megkezdte a feladat ellátásához szükséges képzést, és azt rendszeresen látogatja is. A férfi azonban soha nem mutatott fel ilyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top